top of page

24/7 aanstaan

Hoe kom je van denken naar doen? Hoe kom je van groot denken naar klein denken? Hoe kom je van veel te veel naar kleine stappen? Zit jouw brein je ook wel eens in de weg? En hoe zet je die dan uit? Als je brein 24/7 aan staat, komt er nooit echt actie.


Gewoon doen

Als je van denken naar doen wilt, kun je beter stoppen met lezen en actie ondernemen. “Gewoon doen” dus. Dat had je zelf ook kunnen bedenken, maar daar zit het hele probleem. Dat brein van jou, dat kan waarschijnlijk alles wel bedenken, het wordt pas interessant als je er iets mee gaat doen. De daadwerkelijke ervaring, die kun je niet bedenken, die kun je enkel ervaren. Misschien ben je het niet met me eens en denk jij dat je wel weet wat er gebeurt als ‘…’. Maar je kunt nooit echt weten wat er gebeurt, je kunt de toekomst niet voorspellen.


Experiment

Laten we een experiment doen. Stel je voor wat er gebeurt als je nu opstaat, naar buiten loopt, buiten drie keer diep ademhaalt, weer naar binnenloopt en dan verder leest. Kun je je het voorstellen?


Ga het dan nu maar doen, echt doen. Sta op, loop naar buiten, haal drie keer diep adem en kom dan terug.


Heb je het gedaan? Zo nee, kun je dit artikel beter niet verder lezen. Geloof me, dat heeft echt geen zin. Stop gewoon met lezen.


Heb je het wèl gedaan? Misschien kostte het moeite, misschien vond je het stom, misschien merkte je geen verschil, misschien vraag je je af of er nu dan waardevolle inzichten tot je komen? Wat je ook denkt nu, het was iets anders dan vóór dat je naar buiten ging, je hebt iets veranderd. En dat is het verschil tussen denken en doen.


Wat zit er nou echt in de weg?

Dus, jouw brein zit je in de weg. Waar denk je over? Welke van die ‘denkdingen’, zouden eigenlijk ‘actiedingen’ moeten zijn? Dus ik vraag je, nogmaals. Laat dit artikel voor wat het is en kom in actie.

Doe eens gek, doe eens anders.

Het maakt allemaal niet uit, maar kom in actie. Wil je weten wat je moet doen, welke actie past? Kom je er echt niet uit? Stuur me een berichtje, een mail, bel me op om te sparren. Dat is ook actie. Jij bent de baas, jij ben verantwoordelijk. Neem de controle terug van je brein!


Workshop

Dit najaar komt er een workshop waarbij mensen zoals jij samen zitten (staan, lopen), en actie gaan ondernemen. Nieuwsgierig? Houd de site en social media in de gaten! Of, kom in actie en meld je alvast aan.

70 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page