top of page

Ik moet deze blog schrijven!

Ik zit al een tijdje te dubben waar mijn blog over zal gaan. Ik heb veel ideeën maar het wordt nog niet concreet. En ik moet immers een blog schrijven, anders ben ik niet meer zichtbaar, weten mensen niet wat ik doe, krijg ik geen nieuwe klanten, kortom: het moet.

En ik heb helemaal gelijk (en daar houd ik van!). Toch zit in mijn hoofd dat stemmetje dat zegt: nee, het MOET niet. Je wilt het. Als je het niet wilt kun je er net zo goed meteen mee ophouden. Dan ga je voorbij aan al je eigen waarden met alle gevolgen van dien.

Ik moet het dus wel willen anders doe ik het niet. Naarste ben ik opzoek gegaan naar een onderwerp waarover ik WILDE schrijven. Want, ik WIL immers graag een blog schrijven.

De meeste lezers zullen ondertussen wel begrijpen waar dit heen gaat. En ohohoh dat is niet goed mensen. Ik ontdekte toch zojuist dat ik ook maar een mens ben.

Keer op keer creer in bij anderen inzicht in het verschil tussen willen en moeten. Wat gebeurt er als je het woordje ‘moet’ vervangt door het woordje ‘wil’.

  1. Ik moet wil nog even boodschappen doen

  2. Ik moet wil nog even mijn moeder bellen

  3. Ik moet wil mijn kinderen van school halen

  4. Ik moet wil geld verdienen

  5. en als laatste, ik moet wil een blog schrijven

Alles wat je doet is een keuze, ook als je denkt dat je geen keuze hebt. Als de veranderde zin ineens niet meer klopt (omdat je eigenlijk niet wilt, maar vindt dat het moet) realiseer je dan dat je er zelf voor kiest. Dat er ook een keuze is om het niet te doen. De consequenties daarvan zul je wel zelf moeten aanvaarden. Dat laatste is meestal de reden dat mensen het toch doen, omdat ze de consequenties niet willen. Kijken we naar de eerder genoemde keuzes dan zou je:

  1. een boterham kunnen eten in plaats van een warme maaltijd

  2. een dag later een boze/ongelukkige moeder treffen

  3. iets moeten regelen zodat de kinderen opgevangen worden of dat ze zelf naar huis komen

  4. met minder geld kunnen rondkomen

  5. minder naamsbekendheid creëren via blog en alternatieven verzinnen

Laten we wel wezen, je kiest je gedrag altijd zelf. Je bent geen marionet die bestuurd wordt. Er is altijd een keuze, en je maakt ook altijd een keuze hetzij bewust, het zij onbewust.

Deze blog heb ik met veel plezier geschreven!

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page