top of page

Kleur jij wel eens buiten je lijntjes?

Voel jij je ook wel eens een ‘dog on a leash’? Vandaag was ik aan het wandelen met onze lieve hond, Kaat. Ze is heel braaf en luistert goed. Dat is wat honden nodig hebben, zeggen ze dan. Duidelijkheid, rust, regelmaat. Van jongs af aan zitten ze in een keurslijf. Ze worden geprezen voor goed gedrag, en gestraft voor ongewenst gedrag (negeren is ook straffen); het resultaat? Een zeer goed luisterende hond.

Als mens kun je je ook zo voelen. Van jongs af aan in een keurslijf, je netjes aan de regels houden, niet buiten de lijntjes kleuren. Wat zou je doen als je al die beperkingen niet hebt? Bij een hond is dat al bijna niet meer van toepassing, die is helemaal gevormd naar onze wensen. Maar toch, zoiets als onderstaande foto vind ik wel een mooi voorbeeld van buiten de lijntjes kleuren.

De beperkingen die we onszelf opleggen komen van buitenaf en van binnen. De maatschappij vindt ‘bepaalde dingen’ en jij zelf hebt ook een mening over ‘dingen’. Welke beperkingen zitten je ìn de weg en welke helpen je òp weg? Ken jij jouw ongeschreven regels?

En houd jij je aan je gebaande paden?

Houd jij je aan de gebaande paden?


4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page