top of page

Leuk, ècht leuk!

Het enige dat ik wil, is doen wat ik leuk vind, waar ik energie van krijg, waar ik voldoening uit haal. Dat is dan ook waar ik al mijn hele leven naar op zoek ben. Wat vind ik nou leuk, echt leuk?

Wat ik leuk vind verandert nogal eens, als kind genoot ik ervan om op te gaan in fantasie en verhalen uit te spelen met mijn barbiepoppen, dat deed ik alleen, maar vaak ook samen. Als puber liet ik me graag gaan in muziek en rebelleerde ik tegen alles wat autoriteit was (of ik dat nou echt leuk vond betwijfel ik trouwens). Ik genoot ervan om verhalen en gedichten te schrijven. En zo heb ik gedurende mijn volwassen leven ook verschillende hobby’s gehad: taal, naaien, pianospelen, tekenen, schilderen en leren, heel veel leren.

In mijn werk voltrok zich hetzelfde fenomeen: ik vond steeds iets anders leuk. Ik kon er wel een rode draad in vinden, maar niet het halleluja.

En daarom ben ik gaan zoeken naar verschillende manieren om toch te vinden wat hèt voor mij is. Dat deed ik soms bewust maar soms ook zonder dat ik wist wat ik precies zocht.

  1. Cursussen persoonlijke effectiviteit (REED, MBTI, insights etc)

  2. Stilteretaite

  3. Boeken, veel boeken (een greep: Een goed gesprek met God, Zonder Grenzen, Ikigai, Hoogbegaafd, dat zie je zo, het drama van het begaafde kids, Stil, Handboek Spiegelogie, alles van Coelho)

  4. Coaching

  5. Psycholoog

Misschien is er geen hèt?

Al die stappen hielpen, een klein beetje, stukje voor stukje. Toch realiseerde ik me op een gegeven moment: misschien is er geen ‘hèt’. Moet ik gewoon tevreden zijn met wat ik heb, leven in het nu in plaats van opzoek zijn naar meer en beter? Ook dat was een stukje van de puzzel. Maar tevreden zijn en settelen is toch iets anders. Ik heb heel lang gesetteld, tegen mezelf gezegd dat ik blij moest zijn met was ik had, dat er anderen zijn die het veel slechter hebben. Dat was geen acceptatie, dat was net doen of het er niet is… en het was er wel, steeds weer, heel aanwezig!

Waar wil ik van ‘aan’?

Een maand geleden ging ik naar een bijeenkomst en trof daar verschillende sprekers die mij het hoofd op hol brachten, alles was mogelijk. ALLES! Ik was overdonderd. Wat ik ook meenam was een stuk inspiratie van Sonsoles Alonso, zij inspireerde me me om te gaan ontdekken wat bij me past.

Met de inspiratie die ik had opgedaan ben ik aan de slag gegaan. Ik heb het in een werkbare vorm gegoten en heb het toen op mezelf toegepast, ik stond versteld. Ik zag op papier staat wie ik was, wie ik werkelijk was. Ik herkende mezelf natuurlijk, maar ik had toch iets nieuws geleerd. Ik was echt verbaasd dat ik van deze simpele oefening zo’n diepgaand resultaat kreeg. Ik zag mezelf ineens in alle simpelheid.

Wat ik ontdekte was “Waar ik van ‘aan’ wil”. En wat is dat? Verbinding en ideeën en het liefst tegelijkertijd. Zet mij in een kamer met iemand waarmee ik echt connectie kan maken, dan is het zo uren later. En dat wil ik ook aan anderen geven. Ik wil met ze verbinden en mijn ideeën overbrengen. Ze laten ontdekken wat hun AANKNOP is.

Workshop werd geboren

Om dat ik nog wel eens afwijk van het gemiddelde (denk ik zelf) heb ik het getest op anderen. Een gezonde dosis enthousiasme en voilà: ook hier kwamen mooie dingen uit! Ik kan niet wachten het aan de wereld kenbaar te maken! De verbinding die ik zoek wil ik aangaan en ik wil ideeën uitdragen en opdoen! Tjonge ik word hier echt blij van!

Dus daarom de workshop: waar wil jij van ‘aan’?! Een workshop waarin je in twee uur teruggaat naar de simpelste versie van jezelf, jouw basis. Je drijfveren komen bovendrijven en je kunt er mee aan de slag.

Wat kun je er mee?

Als zelfkennis niet voldoende is, is een praktisch resultaat ook aanwezig.

  1. Kernwoorden voor CV, motivatiebrief, persoonlijk profiel. Als jij van uit je diepste wezen kunt opschrijven wie je bent en wat belangrijk voor je is, heb je een ijzersterk verhaal.

  2. Ook in sollicitatiegesprekken is dit natuurlijk erg nuttig, je weet meteen of de baan bij de past, of je je ei erin kwijt kunt en kunt beter inschatten of je bij de organisatie past.

  3. Op je werk is het fijn om te weten waar jij met plezier harder van gaat rennen. Als werkgever kun je je mensen beter inzetten op de plaatsten waar ze zich het prettigst voelen en als werknemer zit jij ook het liefs met plezier op je werk.

  4. Inzicht in wat je misschien anders wilt doen, een nieuwe baan, nieuwe hobby, nieuwe onderneming.

  5. Privé gaat dit inzicht je zeker helpen. Stom genoeg houd je soms vast aan dingen die je al jaren doet, omdat je ze nou eenmaal jaren doet, dingen die je misschien wel leegzuigen. Als je privé meer dingen doet waar jij van ‘aan’ wilt, doe je vanzelf ook minder dingen die je liever niet doet. Bij mij zit hem dat in mensen die zich niet openstellen, mensen die alleen praatjes maken om de praatjes, dat doe ik niet meer. Ik krijg er geen energie van, sterker nog, ik word er bijzonder moe van. Zo ook mensen die niet open staan voor ideeën, als jij je mening klaar hebt en niet bereid bent om hierover in gesprek te gaan, dan haak ik af, zelfs als ik het met je eens ben.

Ik gun iedereen van harte om hun AANKNOP te vinden en bewust te gebruiken!

Je kunt je aanmelden voor een workshop via https://www.considerabel.nl/aan. Wil je verbinding en ideeën met me delen, dan sta ik daar ook altijd voor open. Neem gerust contact met me op, ik geniet van inspiratie!

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page