top of page

Nadenken over nadenken over nadenken…

Even lekker gesetteld op mijn tijdelijke werkplek. Ik moet echt even iets met jullie delen. Gisteren belandde ik weer ik een dikke, dikke valkuil. Wat gebeurde er? Ik was druk bezig met het nadenken over hoe ik nou mijn klanten moest benaderen. Social Media, bellen, papier, advertenties? Wat is handig. Ik was daar zo druk over aan het denken omdat het lijkt of in deze tijd niets werkt. Ik kreeg er hoofdpijn van. En niet een beetje, flinke koppijn. Tijd om te stoppen met denken.

De kuil was gemaakt

En toen ontstond de kuil: ik ging nadenken over dat ik aan het nadenken was. Ik weet namelijk dondersgoed dat dat niet altijd zin heeft en dat je soms beter kunt stoppen met denken, kunt loslaten. Ik werd zelfs een beetje boos op mezelf omdat ik aan het nadenken was; waar ben je nou mee bezig?? Niet handig Jelke.

De kuil werd dieper

Een diepere kuil was gemaakt: ik begon na te denken over dat ik nadacht over het nadenken. Volg je het nog? En ik had al hoofdpijn. Denk je dat die daar minder van werd? Uhhuh.

Ik realiseerde me terdege dat die kuil, die ík had gegraven, alleen maar dieper en dieper kon worden door waar ik mee bezig was.

Als ‘het denken’ je in de weg zit, dan helpt méér denken niet. Lekkere dooddoener…

En nu er uitklimmen?

Maar wat kun je dan doen? Ik heb verschillende mogelijkheden, soms voer ik die direct uit. Soms… blijf ik eerst nog in mijn hoofd zitten tot mijn lichaam zegt: STOP!! Dan rest alleen nog slapen.

Gisteren ben ik (op tijd) gaan wandelen. Van Huissen naar Angeren, lekker in de zon. Het malen werd pas minder in de laatste vijf minuten van de wandeling van bijna twee uur. En, mijn hoofdpijn was weg!

Wat nog meer helpt is, muziek, dansen en praktische dingen doen (afwassen, schoonmaken… Maar niet tegen mijn man zeggen hoor ;))

En nu zit ik lekker in de zon en schrijf ik deze blog gewoon omdat ik vind dat ik het móet delen. Ik heb een fantastisch uitzicht en ben weer helemaal zen. Wat heb je als mens toch veel invloed op je eigen gedachten, gedrag & gevoel. Mensen zijn prachtige wezens!

Hoe kom jij uit je hoofd?

Ben benieuwd of je het herkent en wat jouw manieren zijn om uit je hoofd te komen??

Heerlijk toch, zo’n view?

13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page