Succesvol Samenwerken

Succesvol samenwerken is bijdragen aan een gezamenlijke doelstelling door een effectieve afstemming tussen jouw competenties en belangen en die van de groep/team of collega.

Dat houdt dus kort gezegd in dat je elkaar aanvult als je samenwerken en dat je zult moeten werken met elkaars verschillen.

In de workshop succesvol samenwerken werk ik met de teamrapporten van MBTI. Een wetenschappelijk onderzocht middel om inzicht te verkrijgen in eigenschappen van een team en individuen. Een voorbeeld: uw team binnen de afdeling R&D bestaat uit mensen met veel goede ideeën. Zij zien altijd mogelijkheden en zijn erg innovatief. Er bestaat de mogelijkheid dat men dan meer moeite heeft met het nemen van beslissingen, het kiezen voor de weg die wordt bewandeld, want alles moet onderzocht worden! Wie neemt die beslissingen? En, wordt iedereen daarin gehoord? Wat is de bijdrage, de kracht van ieder persoon in het team? MBTI maakt dit inzichtelijk.

The Myers-Briggs company, de verstrekker van MBTI in Nederland zegt over een MBTI-teamrapport: het geeft de mate aan van gelijksoortigheid binnen het team, kijkt naar sterke en zwakke punten van het gehele team en beschrijft de stijl van problemen oplossen en de kans op conflicten. Er is ook een teamrapport voor de teambegeleider deze bevat facilitatietips afgestemd op het teamtype. Meer informatie: the Myers-Briggs company.

Workshop

In de workshop behandelen we de volgende zaken:

  • kracht van samenwerken
  • wat heeft u nodig om effectief te werken?
  • persoonlijke eigenschappen en vaardigheden van individu en collega’s
  • effectiever communiceren, waarnemen, beslissen en organiseren

Een training succesvol samenwerken duurt drie dagdelen. In het eerste dagdeel leren de medewerkers hun eigen persoonlijke voorkeuren kennen, het tweede dagdeel gaan ze oefenen met eigen en andere voorkeuren effectief inzetten.

Het derde dagdeel zoomen we verder in op de samenwerking en mogelijke problemen die zich voordoen. Uw medewerkers gaan naar huis met inzicht en praktische oplossingen.

Investering

  • 3 dagdelen workshop
  • zelfstandige tijdsinvestering
  • prijs op aanvraag

Extra opties
-individuele coaching
-begeleiding bij de uitwerking van opdracht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *