top of page

The circle of life

Op twee augustus 2019 kreeg ik van mijn schoonmoeder een boek: Midlife van Maureen Brady. De ondertitel van dit boek: meditaties voor vrouwen. Een boek dat ik nooit zelf gekocht zou hebben. Het boek is uit 1996, dat was dus 24 jaar geleden. Als ik het goed heb was zij toen 50. Tien jaar ouder dan ik nu. Ik ben benieuwd naar de tijdsgeest, de lessen en de ontdekkingen die ik ga doen. Het boek is verdeeld in 365 dagen mijn doel: iedere dag een bladzijde.

19 augustus: jonger willen lijken

De blog van vandaag wilde niet vlotten, uiteindelijk alles weggegooid. Ik heb gewoon nooit jonger willen lijken, kan niet relateren. Daarnaast had ik al eerdere blogs over leeftijd en ouder worden geschreven. Jonger willen lijken maar toch ouder worden. Na dit weekend de nieuwe Lion King gezien te hebben, komt meteen ‘the circle of life’ naar boven. Het hoort er bij en het is van alle tijden.

Dus voor wie ouder worden moeilijk vindt:

‘Vandaag ben ik weeral een dag jonger dan morgen.’ Karel Jonckheere

Heerlijk, dit soort optimisme!

Heb je geen moeite met ouder worden maar wel met de jeugd van tegenwoordig? Lees dan de onderstaande quote. Lees het rustig en laat het op je inwerken.

‘Onze jeugd heeft tegenwoordig slechte manieren, minachting voor het gezag en geen eerbied voor ouderen. (…) Jonge mensen spreken hun ouders tegen, houden hun mond niet in gezelschap en tiranniseren hun leraren.’ Socrates

Voor wie het niet weet, Socrates leefde 2500 jaar geleden! De norm verandert met iedere generatie. Het is ‘circle of life’.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page