top of page

Hoogbegaafdheid

Op twee augustus 2019 kreeg ik van mijn schoonmoeder een boek: Midlife van Maureen Brady. De ondertitel van dit boek: meditaties voor vrouwen. Een boek dat ik nooit zelf gekocht zou hebben. Het boek is uit 1996, dat was dus 24 jaar geleden. Als ik het goed heb was zij toen 50. Tien jaar ouder dan ik nu. Ik ben benieuwd naar de tijdsgeest, de lessen en de ontdekkingen die ik ga doen. Het boek is verdeeld in 365 dagen mijn doel: iedere dag een bladzijde.

8 & 9 augustus: waarheid & geven

De dag van de waarheid. Hoewel het ging over waarheid en geven. Is de titel van dit stuk toch hoogbegaafdheid. Er is nu niets minder waar dan dat.

  1. De waarheid is: dat ik hoogbegaafd ben en dat nooit heb durven inzien of uitspreken.

  2. De waarheid is: dat ik gisteren voor het eerst tegen broer (die al vanaf kinds af aan wist dat hij hoogbegaafd is) gesproken heb over mijn hoogbegaafdheid en dat ik dat heel oncomfortabel vond.

  3. De waarheid is: dat ik trots ben op wie ik ben!

  4. De waarheid is: dat ik het heel spannend vind om een start te maken met mijn nieuwe pad hoogbegaafde volwassenen coachen.

  5. De waarheid is: dat ik niets liever wil dan hoogbegaafden volwassenen coachen en daarmee helpen te groeien in hun uitdagingen.

  6. De waarheid is: dat kinderen je spiegel zijn en ik Felten (mijn zoon van 10) dankbaar ben voor zijn hoogbegaafdheid en alles wat het mij heeft gebracht.

  7. De waarheid is: dat ik het pad van Doris (mijn zoon van 8 met vele tekenen van hoogbegaafdheid maar op een oh zo andere manier) heel spannend vind en me afvraag of ik het wel goed doe.

  8. De waarheid is: dat is door de uitdagingen in mijn jeugd en puberteit een sterke volwassen vrouw ben geworden waar ik mijn ouders dankbaar voor ben.

  9. De waarheid is: dat ik geniet van geven zowel als nemen.

Heb jij ook een waarheid die je eigenlijk zou willen delen? Kom maar op!

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page